FacebookTwitter

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!
Alons De Gelegenheid Klapstermarkthal Logo VBA logo_blaauwinstallatietechniek santing bodyfashion Drijfhamer f-rijschool-hartenhof-logo sport2000 Middeljans De monden Tieben Boerenbedrijf Beuling verfzaak Muller Firma 58 logo Juwelier Luitjens FB_IMG_1509788980562 Kyra Linet

MSK 2 kampioen!!!

Het mini seizoen zit er alweer op, en wat was het weer een mooi seizoen. Mijn mini team, MSK 2, kwam dit jaar voor het eerst uit op niveau 5. Dit is een niveau waarbij het 3x spelen gestimuleerd wordt middels bonuspunten. Voor degene die het nog niet weet, als je de bal 3x op eigen helft overspeelt, en je speelt de bal goed over het net, dan heb je sowieso een punt. Scoor je ook nog op de reguliere manier, dan krijg je nogeen punt. Tijdens de 1e serie wedstrijden dit seizoen, van september tot en met december, zijn wij als 2e geëindigd in de poule, achter Emmen ’95. In januari 2013 werd er begonnen met de 2e serie wedstrijden en Emmen ’95 zat ook weer bij ons in de poule, samen met Pegasus, VEB, En Bloc en Sleen.                                                                                                                  

Onze 1e wedstrijden moesten wij spelen in Weiteveen, en er stond direct een belangrijke wedstrijd op stapel, te weten tegen Emmen ’95. Deze verloren wij dan ook met 4-0. De setstanden waren 34-32 voor Emmen en 36-34 voor Emmen. De volgende wedstrijd tegen En Bloc werd wel winnend afgesloten met 4-0.

De volgende serie wedstrijden werden gespeeld op 16 februari in onze eigen sporthal. Wij moesten spelen tegen Sleen, Pegasus en VEB. Aangezien ik op vakantie was, heeft Nick Krops gecoacht, en dat ging goed alle 3 de wedstrijden werden winnend afgesloten met 4-0 in ons voordeel.

De 3e serie wedstrijden waren op 2 maart in Sleen. Op deze dag moesten wij ook 3 wedstrijden spelen. de 1e 2 wedstrijden wisten wij met 4-0 te winnen, maar tegen Pegasus was dit niet het geval. De 1e set speelden wij goed en hebben wij gewonnen met 25-16. De 2e set was van onze kant wat minder en verloren wij met 24-20. Weer 2 punten verloren, jammer volgende keer beter. Emmen had inmiddels al hun wedstrijden wel gewonnen, dus wij stonden al 6 punten achter op hun.

De 4e serie wedstrijden werden afgewerkt in Ter Apel bij Pegasus. Wij moesten eerst spelen tegen VEB uit Borger, en wij wisten met 4-0 te winnen. De volgende wedstrijd was tegen Pegasus, en inmiddels wisten wij dat zij best wel goed zijn. Het werd wederom een gelijkspel 2-2. Emmen moest daar ook spelen en had tegen Sleen en VEB ook 2 punten laten liggen. 

Op zaterdag 23 maart moest het gebeuren in Veenoord. Wij moesten spelen tegen Emmen. Wilden wij nog strijden om het kampioenschap, dan moesten wij van Emmen winnen!!! Eerst moesten wij tegen En Bloc spelen, en wij wonnen gemakkelijk met 4-0. Daarna de spannende wedstrijd tegen Emmen, en het ging heel goed. Geen spoor van zenuwen te bespeuren bij mijn pupillen. Er werd goed gespeeld, met als resultaat lange rally’s. Het ging gelijk op, en de eerste set wisten wij met maar liefst 46-40 te winnen. Gezien de setstand, veel lange rally’s dus in 12 minuten. De “flow” zat er goed in. De 2e set was ook razend spannend, en de uitslag was maar liefst 33-33. 3-1 gewonnen dus.

Dan moest het in Borger op 6 april opnieuw gebeuren. Want dan moesten wij de laatste wedstrijd tegen Emmen ’95 spelen. Wilden wij nog gelijk eindigen met Emmen, dan moesten wij alle 3 de wedstrijden met 4-0 winnen. De 1e wedstrijd was tegen Sleen. Het ging heel goed. Iedereen was zeer geconcentreerd, en er werd goed gespeeld. Wij wonnen met 4-0. De 2e wedstrijd was tegen En Bloc. Dit was een saaie wedstrijd, en er werd duidelijk gewonnen. Alleen al veel gescoord met onze serve. 4-0 winst. Emmen had tot dan toe ook alles nog gewonnen. Toen moest het gebeuren, DE WEDSTRIJD!!!!!!! Iedereen was toch wel wat gespannen, want nu moest het gebeuren. Erop of eronder. Ik heb mijn spelers op het hart gedrukt, probeer zoveel mogelijk 3x te spelen, dan pas kun je winnen, en dat gebeurde. Met een lekkere volle tribune met enthousiaste supporters van beide kanten konden we beginnen. Het was van het begin af aan een gelijkopgaande wedstrijd, en van een hoog niveau. Er werd goed gespeeld, met lange rally’s. De teller van VEB kon het maar amper bijhouden, en had het zweet op zijn voorhoofd staan. De supporters zweepten de spelers op tot grote hoogten. Dit resulteerde in een winst van 39-38 voor MSK in de 1e set. Oh wat waren mijn spelers blij. Maarrrrrrrr nog een set jongens, de winst is nog niet binnen. In de 2e set leek de ban bij ons gebroken, en bij Emmen stond men erg krampachtig te spelen.

Bij ons lukte gewoon alles, het enthousiasme van mijn spelers heeft denk ik de doorslag gegeven. Deze set werd met 22-17 winnend afgesloten. Door dit resultaat staan wij bovenaan, en kan Emmen ons niet meer voorbij op de ranglijst. Als Emmen de 2 resterende wedstrijd winnend weet af te sluiten, dan zijn wij allebeide kampioen. Wij zijn dus kampioen, wat ik heel knap vindt van dit team. Men is altijd blijven volleyballen, en 3x spelen. Je kunt zien dat ze ook dit seizoen weer veel geleerd hebben. Al met al een leuk team. 

Ook de supporters wil ik bij deze bedanken voor de steun iedere wedstrijd maar weer.

Nou team, van harte gefeliciteerd, en tot het volgend seizoen.

Groetjes, 

Martin Schepers (trainer/coach)

 MSK mini's 2 kampioen

 

Reacties  

 
0 #1 jasper schepers 24-04-2013 18:28
geweldig we zijn voor de derde keer kampioen geworden knap van ons ik ben heel blij op ons team dat zeggen we met ons taem groen moet je doen he het helpt echt.
ik ben nog blij. Groetjes jasper